Tuotteet‪» Konsolit‪»

Playstation 1 konsolipaketti (takuu 6kk)

Playstation 1 konsolipaketti (takuu 6kk)

Playstation 1 konsolipaketti (takuu 6kk)

Hinta
49.90
EUR €
+ toimituskulut
Sis. alv 0%


Määrä
kpl


Voit tilata tätä tuotetta korkeintaan varastossa olevan määrän.


Saatavuus
Tuote ei ole myynnissä tällä hetkellä.

Varastotilanne ja saapuvat
Haluan ilmoituksen, kun tuotetta tulee lisää varastoon


Tuotteen kuvaus
Sony Playstation 1 -konsolipaketti. Käytetty, hyväkuntoinen, kuvan mukainen, testattu ja toimiva.

Meiltä ostat käytetyn konsolin turvallisemmin kuin yksityishenkilöltä. Annamme konsolille 6 kk takuun. Takuu ei koske konsolin mukana tulevia tarvikkeita.

Pakettiin kuuluu kaikki, mitä pelaamiseen tarvitset (kaikki ovat alkuperäisiä Sonyn osia):

- Playstation 1 konsoli
- Ohjain
- Muistikortti
- Virtakaapeli
- AV-kaapeli
- NHL 2000 peli (kuntoluokka B: kotelossa halkeamia)

HUOM! Liittääksesi konsolin nykyaikaiseen televisioon / näyttöön, osta samalla myös AV-HDMI adapteri.

PlayStation on Sonyn kehittämä 32-bittinen viidennen sukupolven pelikonsoli. Se julkaistiin Japanissa vuonna 1994 ja sitä on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta. Konsolin valmistus lopetettiin vuonna 2006 eli 11 vuotta julkaisunsa jälkeen, mikä tekee siitä yhden peliteollisuuden historian pitkäikäisimmistä tuotteista.

PlayStationin alkujuuret ulottuvat vuoteen 1988 asti. Nintendo oli yrittänyt käyttää levyketeknologiaa Famicomin kanssa, mutta sen kanssa oli ongelmia. Magneettiset levykkeet osoittautuivat huonosti kestäviksi, ja niitä saattoi kopioida helposti. Niinpä Nintendo oli heti kiinnostunut, kun Sonyn ja Philipsin kehittelemän CDROM/XA:n määrittelyt julkaistiin. Tämä CD-ROMin laajennettu formaatti yhdisti äänen, kuvan ja tietokonedatan sekä mahdollisti niiden käytön samanaikaisesti. Nintendo lähestyi Sonya kehittääkseen Super Nintendo Entertainment Systemiin CD-ROM-laajennuksen, jota silloin kutsuttiin nimellä ”SNES-CD”. Sopimus syntyi, ja työt alkoivat.

Sony suunnitteli myös toisen Sony-merkkisen konsolin kehittämistä, joka olisi Nintendon kanssa yhteensopiva mutta myös paremmin kodin viihdekeskukseksi sopiva. Uusi konsoli käyttäisi sekä SNESin moduuleita että uutta CD-formaattia, jonka Sony suunnittelisi. Tätä formaattia käytettäisiin myös SNES-CD-levyissä, mikä vahvistaisi Sonyn hallitsevaa asemaa Nintendon johtavasta asemasta huolimatta videopelimarkkinoilla.

SNES-CD oli tarkoitus esitellä kesäkuussa 1991 Computer Electronics Show’ssa. Nintendon Hiroshi Yamauchi huomasi, että Nintendon ja Sonyn alkuperäinen sopimus vuodelta 1988 takasi Sonylle täydellisen kontrollin SNES-CD-formaatilla julkaistuihin peleihin. Hän raivostui ja totesi sopimuksen olevan täysin mahdoton; samalla hän peruutti salassa kaikki Nintendon ja Sonyn SNES-CD-suunnitelmat.

Kuvassa Hiroshi Yamauchi, jonka ansioksi voidaan lukea Nintendon muuttamisen pienestä korttipeliyrityksestä yhdeksi tämän päivän suurimmista videopeliyrityksistä.Niinpä CES:ssä ei juhlittu yhteistyösopimusta, vaan Nintendon puheenjohtaja Howard Lincoln astui lavalle ja paljasti, että he tekivät nyt yhteistyötä Philipsin kanssa. Kaikki Nintendon ja Sonyn kanssa aikaansaatu työ oli tarkoitus hylätä. Lincoln ja Minoru Arakawa olivat Sonyn tietämättä lentäneet Eurooppaan Philipsin päämajaan ja muodostaneet toisenlaisen allianssin, jossa Nintendolla olisi parempi lisenssi Philipsin valmistamiin laitteisiin. Nintendon ilmoitus oli järisyttävä. Se oli yllätys messuvieraille (Sony oli juuri edellisenä yönä esitellyt yhteistyöprojektia nimellä ”Play Station”), ja japanilainen yleisö piti sitä petoksena: japanilaisessa bisneskulttuurissa oli ennenkuulumatonta, että japanilainen yhtiö hylkäisi maanmiehensä ja lähtisi eurooppalaisten kelkkaan.

Kuvassa Howard Lincoln ja Minoru Arakawa juhlimassa Donkey Kong Countryn menestystä vuonna 1995.Yhteistyöprojektin kaaduttua Sony harkitsi ensin tutkimusprojektin keskeyttämistä mutta päätti lopulta hyödyntää jo tehtyä työtä ja viimeistellä tuotteen valmiiksi konsoliksi. Tällöin Nintendo jätti haasteen, jonka mukaan Nintendolla oli oikeudet nimeen ja julkaisu tulisi estää. Tuomari ratkaisi lopulta asian Sonyn hyväksi. Lokakuussa 1991 viimein valmistettiin ”Sony Play Stationin” ensimmäiset versiot. Arvioiden mukaan näitä laitteita tehtiin ainoastaan noin 200 kappaletta.

Kuvassa ainoa jäljellä oleva prototyyppi alkuperäisestä PlayStationista.Vuoden 1992 lopussa Nintendo ja Sony pääsivät sopimukseen, jonka mukaan Sony Play Station tukisi SNESin pelejä. Tässä vaiheessa Sony kuitenkin huomasi, että SNESin teknologia alkoi vanhentua ja uuden sukupolven pelikoneet olivat pian tulossa. Niinpä se suunnitteli Play Stationin kokonaan uudestaan vuoden 1993 alusta alkaen, minkä yhteydessä SNES-tuki pudotettiin ja nimestä poistettiin välilyönti. Sony ennusti aivan oikein, että peligrafiikan tulevaisuus olisi spritejen sijaan polygoneissa, ja PlayStationista tuli ensimmäinen pelikonsoli, joka oli suunniteltu aitoa 3D-grafiikkaa varten. Konsolin julkaisun yhteydessä Toshiban suunnittelemaa piiriä alettiin kutsua grafiikkaprosessoriksi (GPU).

Tuotteen koko pakattuna tai myyntipakkauksen koko on arviolta 300 x 200 x 150 mm.

Paino
2 kg (Sisältää mahdollisen myyntipakkauksen painon)


Kommentit
Lisää kommentti

Kaupat sujui nopeasti ja vaivattomasti. Aion jatkossakin ostaa retropeli tarvikkeeni täältä.
- Juuso369
Tosi hyvää palvelua, tuote postitettiin samana päivänä! Voin suositella!!
- Yehaa84
Erittäin sujuvat ja nopeat kaupat! Voin lämpimästi suositella.
- heikoske